Rundveehouderij

Nieuws 969 x bekeken 4 reacties

DTO zet vlot een hoger certificaat in de markt

Emmeloord - Dairy Trading Online (DTO) zet een nieuw garantiecertificaat in de markt voor €32,00 per 100 kg melk. Het nieuwe certificaat gaat in op 1 februari en heeft een looptijd tot 31 december.

Het volgt krap een week naar de uitgifte van een eerder certificaat ter waarde van €31,50 per 100 kilo en met een looptijd van 1 maart 2015 tot 1 maart 2016. Het Melkprijs Garantiecertificaat wordt afgerekend op basis van de garantieprijs van FrieslandCampina. Dus: als FrieslandCampina in deze periode gemiddeld hoger zit, moet de koper van het certificaat (de boer) de meerinkomsten afdragen aan DTO, zit de garantieprijs van FrieslandCampina lager, dan ontvangt de boer geld erbij van DTO.

Onder de garantieprijs wordt verstaan de prijs zonder seizoensheffingen en toeslagen. Deze wordt aan het begin van elke nieuwe maand vastgesteld op basis van prijzen van zuivelaars in Nederland omringende landen.

Laatste reacties

 • koestal

  Dus DOC boeren ,zo kun je toch nog je melkprijs veilig stellen,hoef je niet naar een andere fabriek,mooie oplossing !

 • Jaap39

  Je gaat je melkprijs toch niet op dit niveau vastpinnen! Vast geld, vaste armoe.

 • Eminem2010

  koestal het gaat om de garantieprijs van Campina dus zodra Campina boven deze prijs betaald heeft een doc boer dubbel pech.

 • Jaap39

  Beste koestal, ik weet niet hoeveel kaas van doc voor export weggaat en eventueel met dollar wordt betaald maar dat zou de prijs ook extra gunstig kunnen beïnvloeden.

Of registreer je om te kunnen reageren.