Rundveehouderij

Nieuws 2004 x bekeken

Chinese zuivelimporteurs laten het opnieuw afweten

Auckland – China heeft in december afgelopen jaar 33 procent minder zuivel geïmporteerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt Fonterra in haar marktupdate.

Het gaat om de vierde maand op rij dat de Chinezen minder zuivel importeren dan in dezelfde maanden een jaar eerder. Over het hele jaar genomen is in 2014 de import van vol- en magermelkpoeder nog wel met 8 procent toegenomen ten opzichte van 2013. China was in 2014 goed voor een totale import van 2 miljoen ton product.

Hoewel China het gedurende het laatste kwartaal van 2014 liet afweten, nam de vraag vanuit het Midden-Oosten, Afrika en Azië (uitgezonderd China) in ieder geval tot en met oktober toe. Over de laatste twee maanden worden nog geen cijfers gegeven. In oktober ging er 10 procent meer zuivel richting het Midden-Oosten en Afrika (uitgezonderd Algerije). Tot en met oktober lag de import 4 procent hoger ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het Midden-Oosten en Afrika waren in 2014 goed voor 3 miljoen ton product.

De export naar Azië nam in oktober met 7,5 procent toe ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Tot en met oktober lag ook hier de import 4 procent hoger ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Azië was in 2014 goed voor 3,2 miljoen ton product.

Of registreer je om te kunnen reageren.