Rundveehouderij

Nieuws 604 x bekeken

CIWF start e-mailactie tegen veetransporten

Nijmegen - De organisatie Compassion in World Farming (CIWF) Nederland is een actie gestart tegen langeafstandstransporten van vee.

Via een emailactie wordt staatssecretaris Dijksma opgeroepen de transporten van Nederlands vee naar landen buiten de Europese Unie onmiddellijk te stoppen. Aanleiding is volgens het CIWF een Nederlandse geitentransport naar Turkije dat vertraging opliep vanwege problemen met de papieren. CIWF pleit voor een maximale duur van 8 uur voor alle transporten. De dierwelzijnsorganisatie stelt dat veetransporten naar landen buiten de Europese Unie veelal leiden tot onaanvaardbaar dierenleed, omdat de dieren buiten de Europese Unie niet meer door de EU-wetten beschermd worden. CIWF voert al jaren actie tegen langeafstandstransporten van vee.

Of registreer je om te kunnen reageren.