Rundveehouderij

Nieuws 631 x bekeken

Boetes dreigen voor Frans yoghurtkartel

Parijs – De Franse concurrentiedienst gaat binnenkort forse boetes uitdelen aan een aantal grote zuivelfabrikanten wegens verboden prijsafspraken rond yoghurt. Tot de betrokken bedrijven behoren Lactalis, zuivelcoop Sodiaal, Novandie en Senoble.

Dat meldt het dagblad Le Figaro. De zuivelbedrijven zouden van eind 2006 tot februari 2012 regelmatig bij elkaar zijn gekomen in een restaurant in het centrum van Parijs en daar afspraken hebben gemaakt over prijzen en klanten. Het gaat daarbij om verse yoghurt die verkocht wordt onder het eigen merk van de grote supermarkten. De lokatie onder de Tour Montparnasse was speciaal gekozen omdat in de toren zelf het hoofdkantoor van Lactalis is gevestigd en een directeur van Novandie een appartement om de hoek bewoont, tekent Le Figaro verder aan.

De betrokken bedrijven zouden in november om de tafel hebben gezeten met de Autorité de la Concurrence om tot een vergelijk te komen, maar dat heeft niets opgeleverd. De karteldienst zelf weigert verder commentaar omdat het om een lopend onderzoek gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.