Rundveehouderij

Nieuws

Arla verhoogt toeslag op biologische melk

Aarhus - Arla verhoogt met ingang van maart de bonus op biologische melkleveranties met €2 per 100 kilo. Volgens het zuivelconcern wordt dit initiatief genomen om te waarborgen dat er voldoende biologische melk wordt aangevoerd.

De verwachting is dat de afzet van biologische zuivel de komende jaren groeit. Arla heeft de ambitie om voortrekker te zijn in dit marktsegment. Het bedrijf overweegt tegen deze achtergrond ook om de werving van nieuwe biologisch gecertificeerde leveranciers te hervatten.

De verhoging van de biotoeslag gaat gelden voor de coöperatieleden in Denemarken, Zweden, Groot-Brittannië en Midden-Europa, zoals Arla het formuleert. Leden/veehouders heeft het concern ook in Duitsland, België,Luxemburg en Nederland. Ten oosten en ten zuiden van Duitsland heeft Arla daarentegen geen coöperatieve leveranciers.  Voor de leden/leveranciers in Denemarken neemt de toeslag door de verhoging toe naar €9,40 per 100 kilo standaardmelk. Arla zegt er niet bij hoe hoog de toeslag in de andere landen wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.