Rundveehouderij

Nieuws

Akkoord export runderbijproducten Rusland

Den Haag – Nederland heeft met Rusland afspraken gemaakt over een protocol voor levering van slachterijbijproducten en vetten van runderen en kalveren.

Het Nederlandse ministerie is met Rusland in onderhandeling over het op gang houden van export van agrarische producten die niet onder de Russische importstop vallen. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer.

De exportwaarde van de slachtbijproducten en vetten van runderen en kalveren wordt geschat op € 12 miljoen per jaar. "Daar waar zich de komende tijd mogelijkheden voordoen, zal Nederland zich samen met andere lidstaten en de Europese Commissie blijven inzetten om de veterinaire belemmeringen voor markttoegang verder te verminderen. Hoewel de Russische Federatie vooralsnog varkensvlees en –producten uit de Europese Unie weert, zet ik mij onverminderd in om voor Nederlandse producten snel weer toegang tot de Russische markt te verkrijgen", schrijft Dijksma.

Of registreer je om te kunnen reageren.