Rundveehouderij

Nieuws 4 reactieslaatste update:14 dec 2015

Voorschot DOC voor het eerst in 7 maanden omhoog

DOC Kaas noteert voor het eerst in 7 maanden de eerste lichte stijging van de voorschotprijs. Dit voorschot wordt met €1 per 100 kilo verhoogd.

De directie ziet dit voorlopig als een eenmalige gebeurtenis, omdat de kaasprijs in de voorbije weken eerst licht is gestegen, maar nu weer op een dalende lijn zit. Mogelijk profiteert ook de decemberprijs nog.

De daling weerspiegelt de mondiale zuivelmarkt, die in de voorbije weken ook weer is verslechterd.

DOC: structureel herstel vergt 'lagere melkaanvoer'

Voor een structureel herstel van de zuivelmarkt en dus van de kaasprijs is echter eerst een lagere melkaanvoer nodig, zo meldt de directie. DOC Kaas noteert voor november een eigen melkprijs van €26,50 per 100 kilo en dit jaar tot en met november €27,91 per 100 kilo. Dit is de prijs inclusief toeslagen voor onder meer weidegang, duurzaamheid en ledentoeslag.

Geschoonde DOC-voorschotprijs november: €24,77

Geschoond voor alle extra's en vergelijkbaar gemaakt met die van andere zuivelbedrijven komt de DOC-voorschotprijs over november uit op €24,77 per 100 kilo. Dit is de prijs exclusief btw en bij een jaarleverantie van 700.000 kilo.

Bij FrieslandCampina is vergelijkbare prijs €29,65, bij A-ware €27,77

Bij FrieslandCampina bedraagt de vergelijkbare melkprijs €29,65. Toppers Cono en Hochwald keren achtereenvolgens €31,82 en €31,31 per 100 kilo uit. Nemelco heeft voor november een melkprijs vastgesteld van €30,81. Daarmee heeft Nemelco de melkprijs gelijk gehouden, terwijl Hochwald met 39 cent per 100 kilo heeft verlaagd. Bij A-ware komt de november-melkprijs uit op €27,77 per 100 kilo, bij een volume van 7 ton melk per jaar.

Laatste reacties

 • boerrick

  Hoe kan A-ware 3 cent hoger zijn?
  2 cent was ''bonus'' maar de andere cent?

 • mts.fox2

  Klaas, beter lezen. Er is aangegeven dat ook de prijs voor december een zelfde verhoging gaat krijgen, op basis van afgesloten contracten! Anders kijk even op melkvee.nl, die geven het wel juist weer!!

 • p.g.pronk

  andere cent is cent dieA Ware standaard meer betaald dan DOC

 • koestal

  het werd tijd

Of registreer je om te kunnen reageren.