Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Termijnhandel in zuivel boekt nieuw record

In november is bij de termijnhandel in zuivelproducten aan de European Energy Exchange (EEX) in het Duitse Leipzig een record geboekt. In totaal werden 1.579 contracten gehandeld met een volume van bij elkaar 7.895 ton.

Het vorige maandrecord staat op naam van augustus vorig jaar. Toen werden 979 contracten met een volume van 4.895 ton geregistreerd. De termijnhandel vond destijds nog plaats in de regie van de Eurex in Frankfurt am Main.

Bij de handel gaat het om magere melkpoeder en boter. De handel in het eerstgenoemde product domineert met vorige maand 1.246 contracten, met een volume van 6.230 ton.

Laatste reacties

  • el

    Its a buyers market!

  • landboer

    Had liever een record in prijs..

Of registreer je om te kunnen reageren.