Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

'Stuur pak melk naar Juncker'

De European Milk Board (EMB) roept Europese melkveehouders op om pakken melk te sturen naar Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie.

Volgens de EMB wordt er te veel melk geproduceerd en moet dit probleem worden aangepakt door de Europese Commissie. Via Twitter en Facebook verschijnen foto's van veehouders die gehoor geven aan de oproep.

De melkactie is opgezet nadat Juncker niet reageerde op een open brief met het verzoek om EU-commissaris Phil Hogan uit zijn functie te zetten. Volgens de EMB is Hogan verantwoordelijk voor de forse productiestijging en het wegvallen van het oude vangnet van onder andere zuivelinterventie.

60% melkveehouders wil dat Hogan opstapt

Volgens de Dutch dairymen Board (DDB) blijkt uit een enquête onder Nederlandse melkveehouders, dat 60% van de veehouders Hogan graag ziet opstappen, vanwege zijn beleid. Van de overige veehouders is 20% van mening dat de EMB zich met haar halsstarrige houding buiten spel zet als gesprekspartner.

Laatste reacties

 • agratax(1)

  Moet ik uit deze actie opmaken "De boeren kunnen niet zelf zorgen voor een zeker evenwicht in de markt"? Moet al na 9 mnd quotum vrij de overheid weer een nieuwe quotum vorm instellen? Jammer dat onze zuivelcooperaties niet bij machte zijn gezamenlijk tot een redelijke productie beperking te komen ondanks de mondialisering van de zuivelaars. Geven de leden dan toch verkeerde signalen af op de vergaderingen met bestuur en directie. Signalen in de trent van "Hoe meer melk je ontvangt, hoe hoger de bonussen"? De discussies op de leden / leveranciers vergaderingen zouden meer moeten gaan over Tonnen Euro's richting boer dan over Tonnen Melk af boerenerf.

 • g.g

  Er moet een mentaliteitsverandering komen bij melkveehouder.
  ze denken alleen maar aan meer produceren.
  Zorg voor een chronisch tekort, dan hou je de prijs goed.
  De overheid wil lage kosten voor het voedselpakket dit lukt prima in de landbouw, omdat de meeste producten vers van de bedrijven moet worden verkocht.De zuivelcoöperaties spelen een belangrijke rol om de kwantiteit te regelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.