Rundveehouderij

Nieuws

Slachtkoeien iets duurder op markt

De slachtkoeienprijs is gestegen, doordat het aanbod in Bunnik maandagochtend lager was dan vorige week.

Het aanbod van slachtkoeien lag maandagochtend in Bunnik op 91 dieren. Dit waren er 41 minder dan een week geleden. Het kleinere aanbod zorgde dat de handel wat aantrok en de prijs van O- en P-kwaliteit slachtkoeien met 5 cent verhoogd werd. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt daarmee maximaal €2,80 per kilo op. De prijs ligt zo 15 cent boven het niveau van vorig jaar.

Vee&Logistiek Nederland hield vorige week vrijdag haar prijzen stabiel. Daar noteert een O-kwaliteit slachtkoe tot €2,75 per kilo geslacht gewicht.

Slachtingen afgelopen weken redelijk stabiel

Het aantal slachtingen is in de afgelopen weken redelijk stabiel gebleven. Ook in week 50 werden nog ruim 11.500 runderen geslacht. In totaal zijn tot week 50 bijna 6,5 procent minder koeien geslacht ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

De vraag naar slachtkoeien zal deze week langzaam afnemen. Er zijn minder slachtdagen in verband met de feestdagen en ook de vraag naar het vlees wat voor kerst wordt gevraagd neemt af. Het aanbod zal naar verwachting rustig doorlopen tot het nieuwe jaar. Veel prijswijzigingen worden in dit jaar dan ook niet meer verwacht.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.