Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

NZO achter maatregelen begrenzing fosfaatproductie

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) staat achter het voornemen van staatssecretaris Van Dam, om de uitstoot van fosfaat door de melkveehouderij met terugwerkende kracht te beperken.

Dat meldt de belangenorganisatie in reactie op de uitspraken van Van Dam, tijdens de behandeling van de begroting van Economische Zaken in de Tweede Kamer.

'Afroming fosfaatrechten onvermijdelijk'

Daarin werd opnieuw gemeld dat 2 juli 2015 zal gelden als peildatum voor de vaststelling van fosfaatrechten. Dat betekent dat melkveehouders die hun bedrijf na die datum hebben uitgebreid, geen fosfaatrechten voor die groei zullen krijgen. Ook vindt Van Dam afroming van fosfaatrechten onvermijdelijk, omdat het fosfaatplafond vermoedelijk is overschreden.

De NZO geeft aan dat het voornemen van de staatssecretaris aansluit bij de visie van de zuivelorganisatie.

Laatste reacties

 • mtseshuis

  Afroming uit den boze, bedenk maar een andere manier om de fosfaatproduktie te beperken, normen per koe verlagen bijvoorbeeld. Steek in de rug van de NZO..

 • janus180

  Fosfaatrechten zijn volledig overbodig. Grondgebondenheid is voldoende beperking. Dubbele regelgeving kost de sector alleen maar geld. Fosfaat dat niet geplaatst kan worden netjes verwerken tot kunstmest of hoogwaardig export produkt. Daar moeten we in investeren. Niet in onzinnige regelgeving.

 • Eminem2010

  Dat zijn dan onze partners die hun leveranciers op extra kosten willen jagen stelletje judassen

 • Trot

  Melk en stront is nooit.een goed huwelijk geweest nu schijnbaar wel

Of registreer je om te kunnen reageren.