Rundveehouderij

Nieuws 8 reacties

Melkaanvoer plust maar liefst 13,9%

De melkaanvoer is in november fors toegenomen. Er kwam ten opzichte van november vorig jaar 13,9% bij, de grootste stijging dit melkjaar.

In oktober werd ook al een monsterstijging behaald van 11,4%.

Verklaring voor daling

Ten opzichte van oktober daalde de melkaanvoer licht, 1,7%. De daling is echter te verklaren doordat november een dag korter is dan oktober. Vorig jaar daalde de aanvoer in november 3,8% ten opzichte van oktober.

In totaal is dit melkjaar (vanaf 1 april) 9% meer melk geleverd door Nederlandse melkveehouders. Dit betekent dat de melkveehouders dit melkjaar 750 miljoen kilo extra melk hebben geleverd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De teller staat dit melkjaar in totaal op ruim 9 miljard aangeleverde kilo's melk.

Meer vet geleverd

Ook het aantal kilo's geleverd vet is dit melkjaar flink gestegen. Er is 391 miljoen kilo vet geleverd, 10% meer dan vorig jaar. De stijging is hiermee groter dan die van de aanvoer. Gemiddeld werd 4,33% vet geleverd ten opzichte van 4,28% vorig jaar.

Laatste reacties

 • Trot

 • Gerd

  steveg gan wieder melken..........

 • Katrijn van Dalen

  @Marjan, de daling van november ten opzichte van oktober heeft volgens mij meer met het aantal dagen per maand te maken dan met het seizoen. 1 dag extra in oktober is ruim 3% melk. Gecorrigeerd voor het aantal dagen in de maand is de melkaanvoer in november dan juist gestegen ten opzichte van oktober.

 • marjanschaftenaar

  @Annejoy Bedankt voor je reactie! Ik heb het aangepast!

 • pieterfranken1

  Zolang de overheid geen duidelijkheid biedt, gaan er niet veel koeien weg. Er is wel een datum van 2 juli genoemd, maar dat is het dan ook. Geen besluiten zowel niet van tweede als eerste kamer.

 • henver1

  Ja we melken tot dat we er bij neervallen !

 • hooghoes

  De hele wereld remt de melkproductie , behalve die domme nederlandse boeren .

 • mtseshuis

  Tja, voor 30 cent kunnen we makkelijk melken, flink meer dan een 25....

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.