Rundveehouderij

Nieuws 3186 x bekeken 1 reactielaatste update:24 dec 2015

KringloopWijzer telt 5.000e veehouder

Aan de Centrale Database KringloopWijzer is de 5.000e melkveehouder toegevoegd. Hiermee is ongeveer de helft van het aantal melkveehouders dat op 1 maart 2016 hun KringloopWijzer ingediend moet hebben, aangesloten op de KringloopWijzer.

Met behulp van dit instrument heeft de veehouder inzicht in de mineralenkringloop van dier, voer, bodem en mest op zijn bedrijf en kan beter sturen op de mineralenbenutting. De Centrale Database KringloopWijzer is in beheer bij ZuivelNL.

Momenteel melden zich per dag zo'n 150 bedrijven zich aan. De informatie in de Centrale Database dient als basis voor sectorreportages waarmee de melkveehouderij kan aantonen zich binnen de vastgestelde milieurandvoorwaarden voor fosfaat, ammoniak en broeikasgassen te ontwikkelen.

Slim voordeel halen uit de Kringloopwijzer

Vanaf 2016 worden melkveehouders door de zuivelaars verplicht de Kringloopwijzer in te vullen. Boerderij helpt melkveehouders wegwijs te raken met de Kringloopwijzer en organiseert daarom een webinar. Op vrijdag 15 januari om 11.00 uur krijgt u gratis online uitleg van deskundigen en u kunt direct vragen stellen tijdens deze online-studiebijeenkomst. Meld u nu gratis aan

Eén reactie

  • koestal

    een lintje voor die melkveehouder is op z,n plaats

Of registreer je om te kunnen reageren.