Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Kalf aaien voor beter resultaat

Veehouderijbedrijven groeien en moeten steeds meer automatiseren om de arbeid rond te kunnen zetten. Toch, wie tijd over heeft kan overwegen de jongste kalveren te aaien.

Onderzoek aan de universiteit voor diergeneeskunde in Wenen toont namelijk aan dat als kalveren geaaid worden gedurende 3 minuten per dag over een periode van 2 weken, dat ze dan harder groeien. Bij het spenen waren de kalveren uit de proefgroep die geaaid werden 3% zwaarder dan de kalveren die niet geaaid werden. En kalveren die harder groeien geven later als koe meer melk. De beste plek om te aaien is aan de onderzijde van de hals. Daar genieten de dieren extra van.

Eén reactie

  • koeboertje

    Net als in de natuur , de koe likt ook altijd zijn kalf

Of registreer je om te kunnen reageren.