Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Inzet hoornloze jonge stieren op 8%

De inzet van hoornloze jonge stieren en proefstieren van de verschillende importeurs en ki-organisaties was het afgelopen jaar 8% van het totaal. Dat blijkt uit analyse van de overzichten die Boerderij maandelijks publiceert.

In 2015 telden deze overzichten gezamenlijk 238 jonge stieren en proefstieren. Hiervan waren er 19 hoornloos. Dat is 8% van het totaal. Van de 19 hoornloze stieren waren er 12 roodbont en 7 zwartbont, waarvan 2 stieren met roodfactor.

Exploding Star

De hoornloze zwartbont stier met de hoogste genomische fokwaarde was Exploding Star met 293 NVI (indexdraai december 2014). Na de basisaanpassing en drie indexdraaien later staat hij nu op 243 NVI.

Schreur Apoll

De hoogste hoornloze roodbont stier was Schreur Apoll met 321 NVI. Ook deze stier daalde na de basisaanpassing tot 257 NVI. De stier kenmerkt zich door zijn enorme melkplas met liefst +3.047 kilo melk.

Eén reactie

  • NoordHollander

    JA HOORNLOOS KAN HANDIG ZIJN SCHEELT KOSTEN EN WERK ALLEEN SLECHT UIT TE DRUKKEN IN GETALLEN............

Of registreer je om te kunnen reageren.