Rundveehouderij

Nieuws 6025 x bekeken 6 reacties

Iets meer dan helft boeren mikt op bonus

Iets meer dan de helft van de veehouders wil niet meer melk gaan leveren om zo aanspraak te kunnen maken op de beloofde bonus van 2 cent per liter melk door FrieslandCampina. Dat blijkt uit een enquête van Boerderij.

In amper een dag tijd hebben 538 melkveehouders gereageerd op de enquête. 52,4 procent geeft aan niet meer melk te willen leveren in de eerste zes weken van het nieuwe jaar; 47,6 procent melkt gewoon door als gepland.

2 opties voor minder melk

Degenen die de 2 cent toeslag willen ontvangen staan 2 opties ten dienste. Ze kunnen de productie verminderen of de afvoer van melk verminderen.

Koeien eerder droogzetten

Productievermindering wordt het meest geopperd door de respondenten. Dat doen ze vooral door koeien eerder droog te zetten en meer, of versneld koeien af te voeren. Ook geeft een flink deel aan dat ze de krachtvoerkraan wat zullen dichtdraaien.

Klein overschot melk in put laten lopen

Minder afvoer van melk willen de boeren bereiken door meer melk aan de kalveren te voeren en desnoods is een klein deel bereid om een klein overschot melk in de put te laten lopen.

Laatste reacties

 • xw

  de andere helft heeft pas een megastal gebouwd en moet wel volle bak door.

 • familiebeldman1

  Het is nu de 2 cent pakken of in sept 2016 en mei 2017 de winstuitkering.

 • xw

  reken jezelf rijk

 • melkveehouder wim

  de prestatietoeslag zal in 2016 zeer klein zijn en de gene die gewoon doormelken zullen de toeslag nog veel verder laten zakken er is nu even geen ruimte voor deze grote melkstroom

 • lepercheron 46

  kwantumtoeslag kan net zo goed afgeschaft worden, ene kant word je gestimuleerd om zoveel mogelijk melk te leveren en nu word je gestimuleerd om minder of gelijk te leveren, vreemd situatie.

 • frl

  de grote jongens hebben hier het meeste baat bij ,eerst kwantum toeslag nu nog een bonus van twee cent ,de kleine die meest weidt mist dan ook nog zijn weidegang cent.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.