Rundveehouderij

Nieuws 3093 x bekeken

Holec Joki RC P duurste kalf op Tulip Holstein Sale

Holec Joki RC P blijkt met €34.000 het duurste kalf op de Tulip Holstein Sale tijdens de HHH-show in Zwolle. De roodfactor in het dier, het feit dat het hoornloos is en de combinatie met 2.412 GTPI maakt het dier bijzonder interessant.

De McC Kingboy-dochter is aangeboden door melkveebedrijf Kuijer in Soest.

Veilingmeester Michael Taaffe uit Ierland zag op de hoornloze zwartbonte Passion Silver Jazz P het een na hoogste bedrag geboden worden. Bij €28.500 kon hij de Silver-dochter afslaan en van eigenaar laten wisselen.

6 kalveren boven €10.000

Behalve deze 2 dieren waren er nog 6 kalveren die meer dan €10.000 opbrachten. In totaal werd voor de 69 veilnummers een bedrag van €424.000 (inclusief 8% bijkomende kosten) omgezet. Dat betekent dat er gemiddeld €6.145 betaald werd.

Foto's en rietjes geveild

Voorafgaand aan de veiling werden een aantal koeienfoto's en een flink aantal rietjes sperma geveild. Deze zijn gedoneerd door verschillende partijen en de opbrengst hiervan gaat naar de Young Breeders. Deze jongelui met hart voor de fokkerij en koeienshows, die de hele eerste dag de ringen van de HHH-show vullen, mogen in totaal €3.775 bijschrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.