Rundveehouderij

Nieuws

Nieuwe maisrassen op rassenlijst

De Aanbevelende Rassenlijst 2016 heeft 11 nieuwe maisrassen opgenomen: 10 snijmaisrassen en 2 korrelmaisrassen, waarbij één ras in twee groepen is opgenomen. Daarnaast is de vermelding van de waardering voor Green Snap voor de snijmaisrassen nieuw. Dat meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst.

Voor Green Snap geldt dat er in 2011 en 2015 dermate weersomstandigheden (storm of valwinden) zijn voorgekomen waardoor de gevoeligheid voor het afbreken van de maisplant als eigenschap vermeld kan worden bij die rassen die in de vermelde jaren in onderzoek lagen.

Snijmaisrassen

De groep zeer vroeg/vroeg telt zeven nieuwe snijmaisrassen. Vier daarvan zijn van Limagrain. Het gaat om Asgaard, LG 31.211, LG 31.218 en LG 30.215. Daarnaast ziet KWS het ras Kompetens op de lijst komen en ook FarmSaat met Farmezzo en DLF met Milkstar zijn toegevoegd aan deze groep snijmais.

Nieuwkomers

De groep middenvroeg/middenlaat kent drie nieuwkomers. Hier gaat het om Juvento van KWS, Fenizia van euroCORN en SY Fanatic van Syngenta Seeds. Bij de korrelmaisrassen is KWS de leverancier van de twee nieuw toegevoegde rassen. Hierbij gaat het om Genialis KWS en om Kompetens, die ook al in de vroege groep voor snijmais is opgenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.