Rundveehouderij

Nieuws 2362 x bekeken

Fraaie prestaties young breeders op HHH-show

De Young Breeders hebben een drukke maar mooie dag achter de rug op de HHH-show in Zwolle. Op drie onderdelen zijn er prijzen te winnen.

Voor het beste toilet werd bij de junioren (tot en met 18 jaar) Wieke Marije Bakker uit Ginnum kampioene. De reservetitel was voor Chiel Goesten uit Hedel. Bij het toilet gaat het er onder meer om hoe het kalf geschoren is, hoe de toplijn erop staat en hoe de staart is geprepareerd. Bij de senioren wist Gerriët de Groot de titel in de wacht te slepen. Britte Nooijens pakte met haar pink de reservetitel.

Showmanship

Ook bij het onderdeel showmanship zijn er voor zowel junioren als senioren titels te verdienen: wie heeft het meest oog voor de jury en wie toont zijn of haar pink het beste? Daarbij moet er ook volledige controle over het dier zijn. Bij de junioren deed Chiel Goesten dat het best. Lieke van Beek uit Teteringen nam de reservetitel mee naar huis. Bij de senioren werd Janneke Altenburg uit Koufurderige kampioen en Britte Nooijens pakte haar tweede reservetitel.

Exterieur

Het laatste onderdeel is exterieur. Hier is geen leeftijdsklasse, maar gaat het er om wie de fraaiste pink heeft. Daar was de prijs weggelegd voor Gerriët de Groot. Zij had een prachtige, Ierse, pink bij zich die het meest beloftevol lijkt voor de toekomst qua bouw en stijl. Reservekampioen werd Niels de Groot uit Everdingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.