Rundveehouderij

Nieuws

Focus op omschakeling melkveehouder Bio-beurs

De Bio-beurs in Zwolle zal zich met bovengemiddelde aandacht richten op melkveehouders die willen omschakelen naar biologisch. Het thema van de beurs, die op 20 en 21 januari wordt gehouden, is 'Groen Groeit'.

Omdat er ruimte is in de markt voor nieuwe biologische leveranciers van melk, zal de beurs extra aandacht schenken aan de mogelijkheid van omschakelen van gangbare veehouders naar biologisch.

Verschil melkprijs loopt op

Het prijsverschil tussen gangbare en biologische melk is opgelopen naar zo'n 20 cent per liter. Ook de nieuwe koers van FrieslandCampina, waarin het zuivelbedrijf een eigen biologische melklijn gaat opzetten, zal de vraag naar biologische melk waarschijnlijk doen toenemen.

Omschakelworkshop

Op beide dagen van de Bio-beurs is er een 'omschakelworkshop' met informatie over de biologische melkveehouderij en het pad van omschakeling dat naar biologische productie leidt. De workshop worden verzorgd door Kees Water van Ekopart en Edith Finke van DLV advies. Veehouders die de Bio-beurs bezoeken maken kan op een gratis adviesgesprek met een omschakeladviseur. Beiden zijn al jaren actief bij het begeleiden van melkveehouders in hun omschakeltraject.

Of registreer je om te kunnen reageren.