Rundveehouderij

Nieuws

Arla gaat vestiging Nijkerk versterken

Zuivelconcern Arla bouwt zijn aanwezigheid in Nederland uit. De fabriek in Nijkerk wordt in de komende maanden aangepast om 50 miljoen kilo melk van Nederlandse leden daar te kunnen ontvangen en verwerken.

Ook anderszins is Arla geenszins van plan om gas terug te nemen in Nederland, zo meldt een woordvoerder. Daarmee weerspreekt hij het bericht van gisteren in deze krant, als zou Nederland geen groeimarkt meer zijn voor Arla. "Groot-Brittannië, Zweden, Denemarken en Duitsland hebben we benoemd als 'lead-markten', maar dat houdt niet in dat we Nederland niet  belangrijk meer vinden," aldus de woordvoerder.

Verwerking melk Arla-leden in Eupen en Pronsfeld

De melk van de Nederlandse Arla-leden wordt nu nog verwerkt in Eupen, in de voormalige Walhorn-fabriek. Daar blijft Arla na juni 2016 nog 100 miljoen kilo eigen melk aanvoeren. De fabriek in Eupen komt dan volledig in handen van Lactalis. De resterende hoeveelheid melk - zo'n 600 miljoen kilo - gaat naar de fabriek van Arla in Pronsfeld.

Hoe Lactalis de fabriek in Eupen gaat vullen met eigen melk, is nog niet bekend. Lactalis-partner coöperatie Socabel is (nog) klein.

Of registreer je om te kunnen reageren.