Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

A-ware hoogt novemberprijs op met premie van €2

A-ware Food Group betaalt de melkleveranciers eenmalig een premie van €2 per 100 kilo over de in november geleverde melk. De onderneming doet dit als blijk van waardering en als steun in de rug in de lastige zuivelmarkt, zo stelt de directie in een brief aan de leveranciers.

A-ware maakt duidelijk dat aan deze eenmalige premie geen verdere rechten kunnen worden ontleend en dat het ook niet de verwachting wil wekken dat het altijd premies zal betalen in tijden van een tegenvallende markt.

De melkprijs van A-ware is gekoppeld aan die van DOC Kaas. De onderneming betaalt standaard een plus van €1 per 100 kilo bovenop de totale melkprijs van DOC Kaas. Over november volgt dus een extra van €2 (exclusief btw).

Begin volgend jaar wil de kaasmaker met de leveranciers in overleg gaan over een volledig eigen melkprijs.

Bekijk het verloop van de voorschotprijs van A-ware en andere zuivelbedrijven via Boerderij Op Maat

Laatste reacties

 • koeboertje

  Binnen een jaar na opstart de uitbetalingsregels al herzien ?
  Waarom ?

 • boerrick

  Volgens mij was het verandering van de situatie door de fusie met DMK.
  Ze zult zichzelf alleen wel belachelijk maken als ze onder DOC gaan uitbetalen.
  Maar dit bericht stemt alvast wel positief :)

 • j.verstraten1

  Misschien wil aware zo wel laten zien dat de beter kunnen uit betalen dan DOC. Dan is het voor de leveranciers toch goed nieuws dat ze zich los willen koppelen?

 • Jaap39

  Maar J verstraten1, een prijs kan 2 kanten op. Zeker op langere termijn.

 • hansvanbergen

  Het is maar een heel kort artikel j Verstraten. Het betreft hier een 1 malige bonus. Die overigens overeenkomt met de fusie bonus die de leden van DOC ontvangen. De doc leden ontvangen echter geen nabetaling plotselingDie bonus heeft ze over de fusiestreep getrokken maar zoals zovaak hebben ze de bonus zelf betaald. Op die manier hebben de leveranciers van A ware te weinig melkgeld ontvangen. En dat wordt nu rechtgetrokken. De leveranciers zullen een contract hebben en daar staat in voor de tijdsduur hoe er betaald wordt. doc +1 of de rechtsopvolger van doc + 1. Doordat doc heeft gekozen voor dmk valt deze gok goed uit. Immers dmk zal ook nooit een hoge melkprijs uitbetalen en zo heeft A ware altijd goedkope melk in haar fabrieken en kan ze goedkoper produceren als bv RFC.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.