Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

Weidemelklogo ook op buitenlandse zuivel

Het weidemelklogo van Stichting Weidegang komt per 1 januari 2016 ook beschikbaar voor buitenlandse zuivelproducten. Deze producten moeten wel voldoen aan de criteria van weidezuivel.

Hiermee geeft de stichting invulling aan de wens van Jumbo en Superunie om de productie-eisen voor weidezuivel uit andere landen op dezelfde manier te borgen als Nederlandse weidezuivel. Het gaat bij deze twee marktpartijen om zuivelproducten die onder huismerk verkocht worden.

Controle

Om het weidemelklogo voor buitenlandse zuivel te mogen gebruiken, moeten de producenten voldoen aan de criteria en het borgingssysteem van de stichting. De zuivelfabrieken moeten hun leden/leveranciers controleren en er wordt jaarlijks steekproefsgewijs bij 10 procent van de deelnemende veehouders gecontroleerd. Deze controle wordt in eerste instantie door Qlip uitgevoerd, maar het is volgens de stichting ook mogelijk dat een buitenlandse certificeringsorganisatie een goedkeuring krijgt om de controles uit te voeren.

Eenduidige communicatie

Weidegang krijgt in West-Europa steeds meer maatschappelijke belangstelling. Dat is reden om eenduidigheid over weidegang en weidezuivelproducten te communiceren.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Schiet deze stichting zijn doel op deze wijze niet voorbij? Het pluche zit fantastisch en de idealen zijn wellicht de heren/dames naar het hoofd gestegen. Net als met de overheid is het nooit goed genoeg en moet er altijd weer een schepje bovenop. We zijn toch als NL melkveehouderij de kas van deze stichting niet aan het spekken om concullega's aan weidepremie te helpen?

 • Farmer4life2

  Hahaha, jumbo kan straks vol trots weidemelk uit Nieuw Zeeland halen. Waar over het algemeen de echte leiders zitten.

 • Gerd

  Un Ammerland produziert
  vor Nederlandse Afnemers

 • mtseshuis

  Wat een boeven en wie zitten er in het bestuur? Naast natuur en milieu en dierenbescherming en ex directeur LNV "onze bestuurders van RFC en CONO en NAJK en LTO en helaas ook NMV foei, terug naar af!

 • info58

  alle buitenlandse melkveehouders dus ook verplicht aan de kringloopwijzer

 • farmerbn

  Slim van jumbo en dom van dat bestuur. Heb je een keer iets goeds, geef je het aan een ander. Dom dom dom.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.