Rundveehouderij

Nieuws 7371 x bekeken 1 reactie

Verkoop megabedrijf tegengehouden

Het Department of Treasury van Australië heeft de verkoop van het grootste Australische rundveebedrijf aan buitenlandse investeerders tegengehouden.

Dat meldt The Cattle Site. Het te koop staande bedrijf is van S. Kidman and Co ltd. Dit bedrijf heeft op langjarig gemiddelde 185.000 stuks rundvee en 101.411 vierkante kilometer grond. Dat is 2,5 keer het oppervlak van Nederland. Voor Australië is het 1,3% van de oppervlakte en 2,5% van het agrarisch areaal. De biedingen op het bedrijf zouden afkomstig zijn van Chinese investeerders.

Eén reactie

  • Robert Bodde

    Staatsveiligheid speelt hierbij een rol. Op de grootste 'boerderij' van Kidman & Co worden wapens gestest door het Australische leger en staat een raket-lanceerinrichting om satelliten de ruimte in te brengen.

    The decision was not unexpected. About two-thirds of Kidman's largest property, Anna Creek, falls within the Woomera Prohibited Area, a desolate expanse of red dirt, 500 kilometres north of Adelaide, that hosts weapons testing and satellites launches. (Chinese mining investment in the area was blocked by the previous Labor government.)

    Bron: Sydney Morning Herald http://www.smh.com.au/business/kidman-sale-halt-a-chance-to-reassess-20151119-gl3k8m.html

Of registreer je om te kunnen reageren.