Rundveehouderij

Nieuws 3016 x bekeken 3 reacties

Van Dam wil snel duidelijkheid geven in melkveehouderij

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) hoopt op redelijk korte termijn duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van de melkveehouderij. Dat zei hij na afloop van zijn werkbezoek aan een varkensbedrijf in het Limburgse Melderslo.

Van Dam zegt dat er een paar dossiers zijn waar hij op korte termijn mee aan de slag moet. "In de melkveehouderij wordt druk gediscussieerd over de toekomst. Er speelt heel veel tegelijk. Dat maakt het ook een enorme uitdaging. Ik werk nu kei- en keihard om alle details in de vingers te krijgen en ik weet dat op een paar van die punten op redelijk korte termijn duidelijkheid moet komen. Ik ga mijn uiterste best doen om daar voor te zorgen", zegt de nieuwe staatssecretaris. Van Dam bezocht donderdag tijdens zijn werkbezoeken ook een melkveebedrijf. Dit bezoek was niet openbaar.

Economische missie naar Zuid-Afrika

De PvdA-bewindsman gaat volgende week naar Zuid-Afrika met premier Rutte. Met een delegatie van meer dan zeventig Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen is het de grootste Nederlandse economische missie ooit naar Afrika. Voor landbouwproducten uit Zuid-Afrika is Nederland de tweede grootste markt wereldwijd.

'Grote kansen'

De wederzijdse handel tussen beide landen bedroeg in 2014 bijna €3,5 miljard. "Er liggen voor het Nederlandse bedrijfsleven grote kansen, vooral op het gebied van land- en tuinbouw, water, transport en logistiek en gezondheidszorg", aldus het ministerie van Algemene Zaken. Van Dam is door de missie niet aanwezig bij de Europese landbouwraad.

Van Dam werd op 3 november beëdigd als staatssecretaris van Economische Zaken. Hij volgt Sharon Dijksma op. Zij werd staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu na het vertrek van Wilma Mansveld.

Laatste reacties

 • Broederijbrok

  Het Handelsbelang met Afrika gaat voor?
  Niet naar Brussel voor het Nederlandse Boeren Belang?

 • Fokkoeien

  Dus op bezoek in de varkenshouderij kun als nieuwe staatssecretaris melden van iets waar je niets van af weet hoe het moet en dit is de sector die Nederland door de crises heen heeft geholpen.

 • gvanlaar

  Voor landbouwproducten uit Zuid-Afrika is Nederland de tweede grootste markt wereldwijd....
  Volgens mij is het precies andersom!!! Afrika is de tweede grootste markt voor Nederlandse landbouwproducten!!

Of registreer je om te kunnen reageren.