Rundveehouderij

Nieuws

Prijs slachtkoeien omlaag

De prijs van slachtkoeien staat onder druk door een groter aanbod.

Vorige week daalde de slachtkoeienprijs al op de veemarkt in Leeuwarden, vandaag moest ook Bunnik toegeven aan de prijsdruk. Koeien van O- en P-kwaliteit en ook de worstkoeien daalden met 5 cent per kilo in prijs. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt daarmee maximaal €2,80 per kilo op.

Afgelopen maanden fors minder slachtingen

Het aantal slachtingen bleef in de afgelopen maanden flink achter bij vorig jaar. Dit is voor velen een verrassing. Slachterijen en handelaren hadden namelijk de verwachting dat na de zomer veel extra slachtkoeien beschikbaar zouden komen. Toch is het aanbod slachtkoeien vorige week gestegen. Cijfers van het aantal slachtingen komen deze week, maar het extra aanbod was duidelijk te zien bij de slachterijen.

Grotere uitstoot vooral door opstallen

Als oorzaak van de grotere uitstoot wordt het opstallen genoemd. Dit speelt vooral in de noordelijke weidegebieden. In het Zuiden is de uitstoot rustiger. Toch merken kopers van slachtkoeien ook daar dat melkveehouders beginnen te berekenen wat de extra koeien hun kosten. Vooral de extra kosten aan mestafzet die zij kunnen verwachten, zorgen voor een kritische blik op de veestapel.

Prijs slachtkoeien omlaag
ANP

Komende weken wat meer aanbod slachtkoeien

Voor de komende weken wordt een wat groter aanbod verwacht, echter lijkt de grote uitstoot nog niet op gang te komen. De prijs blijft wel onder druk staan.

Prognose: prijsdruk.

 

Meer info over de marktprijzen slachtkoeien

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.