Rundveehouderij

Nieuws 2112 x bekeken

Oostenrijkse melkprijs voorzichtig positief

Wenen - Met een in september uitbetaalde melkprijs van €32,97 per 100 kg bij 4,2% vet en 3,4% eiwit krijgen Oostenrijkse melkveehouders nog altijd een zeer lage melkprijs uitbetaald. Dit meldt het Oostenrijkse marktbureau AMA.

In vergelijking met een jaar geleden werd er €6,04 minder uitbetaald. Toch lijkt er een kentering in de prijsontwikkeling te ontstaan. In juli lag de melkprijs met €32,73 op het laagste niveau, daarna is een voorzichtige stijging ingezet. Voor oktober wordt een melkprijs van €33,30 verwacht.

Flinke toename van melkproductie

De stabilisering van de melkprijs komt tegelijk met een flinke toename van de melkproductie. In september ontvingen de Oostenrijkse melkverwerkers 243.164 ton melk, 4,8% meer dan in september 2014. Over het hele jaar ligt de melkaanvoer nog 0,2% lager dan vorig jaar. Sinds het quotumeinde in april ligt de aanvoer 1,3% hoger.

Verdere stijging melkaanvoer verwacht

De verwachting is dat de melkaanvoer het niveau van vorig jaar nog verder overstijgt, omdat de Oostenrijkse melkveehouderij een sterk seizoensgebonden productie kent. Veel koeien kalven af in de periode september tot november, en worden in de zomermaanden drooggezet en op de almen geweid.

Of registreer je om te kunnen reageren.