Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

NMV: 'Weidepremie naar niveau kwantumtoeslag'

De weidepremie mag naar het niveau van de kwantumtoeslag. Dat zegt Harm Wiegersma, voorzitter van de ­Nederlandse Melkveehouders Vakbond, in reactie op de Rabobank-visie Melken in Balans.

De NMV-voorzitter reageert met zijn uitspraak, zoals gezegd, op de visie Melken in balans van de Rabobank. Ook LTO-vakgroepvoorzitter Kees Romijn vindt dat de weidepremie omhoog mag, al wil hij niet zeggen met hoeveel.

Rabobank pleit voor hogere weidepremie

Rabobank pleit voor een verhoging van de weidepremie. Zelf biedt de bank gunstiger financieringsvormen aan weidebedrijven.
Romijn is blij dat Rabobank signaleert dat de concurrentiepositie van de Nederlandse melkveehouders is verbeterd. Zelfs in Nieuw-Zeeland kan er niet voor de huidige prijzen worden geproduceerd. Een dergelijk signaal van de bank is volgens hem goed voor de markt.

Toch al flinke kostprijs blijft stijgen

Ook Wiegersma (NMV) ziet de Rabobank-visie op de weidepremie als een opsteker, al ziet hij wel met lede ogen aan dat de al relatief hoge kostprijs ook in Nederland blijft stijgen.

NMV: 'Weidepremie naar niveau kwantumtoeslag'
ANP

Melkveehouder kan het best versneld aflossen

Sneller aflossen in betere tijden zien beide voormannen als verstandig advies. Het moet gaan om een goede afweging tussen investeren en aflossen. Helaas is het volgens Wiegersma wel zo dat melkveehouders op dit moment nog altijd minder beuren dan de melkprijs waar de bank bedrijven op financiert.

Laatste reacties

  • Tonnis

    Versneld aflossen, waarmee en waar vandaan dan?

  • tinus888

    zal keesje het niet weten dat ze in N-Z geen betalingsrechten kennen....

  • velskamp

    Niet weiders even uitfaseren net als de grup boer

Of registreer je om te kunnen reageren.