Rundveehouderij

Nieuws 1816 x bekeken

Miljoenenverlies Ausnutria

Ausnutria moet ruim €14 miljoen verlies nemen als gevolg van productieproblemen in Nederland. Dat meldt de zuivelonderneming in een winstwaarschuwing op de beurs van Hong Kong. Mogelijk schrijft het bedrijf over heel 2015, als gevolg van de eenmalige afschrijving, zelfs rode cijfers.

De productieproblemen kwamen in september dit jaar aan het licht. Producten die vlak na een upgrade van de productielocatie in Kampen van de band rolden, bleken niet aan de eigen kwaliteitseisen te voldoen. Daarbij duurden de werkzaamheden langer dan gepland en kon Ausnutria niet aan de toenemende vraag naar zijn producten voldoen.

Vertrouwen in toekomst

Het bestuur van Ausnutria geeft aan ondanks de problemen vertrouwen te hebben in de vooruitzichten voor de lange termijn. De productieproblemen zijn opgelost en de vraag gedurende de eerste 9 maanden van dit jaar bleef robuust. Zonder de eenmalige afschrijving zijn de resultaten volgens de onderneming vergelijkbaar met afgelopen jaar.

Hogere omzet

Aunutria noteert haar resultaten in Chinese Renminbi. De omzet steeg gedurende de eerste 9 maanden van dit jaar ten opzichte van de eerste drie kwartalen van 2014 met 6,9% naar €216,5 miljoen. De brutowinst, inclusief eenmalige afschrijving, daalde met 7,9% naar €53,6 miljoen. De netto-winst kelderde met 68,9% naar €3,4 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.