Rundveehouderij

Nieuws 4450 x bekeken 20 reacties

Melkveehouders voeren actie in Den Haag

Melkveehouders van de Dutch Dairymen Board (DDB) en de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) houden donderdag een symbolische actie bij het Tweede Kamergebouw en het ministerie van Economische Zaken.

Ze willen staatssecretaris Martijn van Dam wijzen op de grote problemen in de melkveehouderij.

De actie maakt deel uit van demonstraties door melkveehouders in heel Europa tegen het in hun ogen desastreuze en ondeskundig uitgevoerde EU-zuivelbeleid. Ze eisen de onmiddellijke invoering van het Markt Verantwoording Programma.

Laatste reacties

 • Bennie Stevelink

  Als ze melk leveren aan DOC kan ik het mij voorstellen, anders moeten ze een draai om de oren hebben.

 • Frederiqe

  Van de regering voor elk regeltje 1 cent erbij !

 • janbajema

  dan ook bij nieuwzeeland en amerika die kunnen maar raak melken

 • Zents beheer

  Vroeger moest je naar de RAI in Amsterdam om de nieuwste trekkers te zien.

 • Jaap39

  @Mozes met de melkprijs van RFC houdt je het langer vol inderdaad. Maar als sector worden we natuurlijk al decennia structureel tekort gedaan.

 • koeien10

  met afschaffing quota en komst van megastallen zijn melkveehouders op hol geslagen.

 • johannes 1965

  wowwww komen er wel 8 boeren denk !!!

 • Kuijstermans

  De NMV heeft bijgedragen aan de regels voor grondgebondenheid. Dit raakt de helft van de melkveehouders en zal voor meer problemen zorgen dan een tijdelijke periode van lage prijzen.
  NMV bestuurders zouden zich beter met zaken bezig houden die ze werkelijk kunnen veranderen .
  Ze hebben altijd hetzelfde verhaaltje en zoeken af en toe een populistisch puntje (bijv kringloopwijzer) om tegen aan te schoppen.

 • Vhouder

  de nmv is slechter voor de melkveehouders dan de overheid

 • farmer135

  Wat een negatieve reacties, in vergelijking met onze franse collega's zijn wij hier in Nederland nog erg rustig, terwijl het hier ook geen vetpot is.


 • Bennie Stevelink

  Door in Den Haag te demonstreren vanwege een normale marktfluctuatie in de zuivel zet de NMV/DDB zichzelf te kijk als de spuit elf van de melkveehouderij. Ze veroorzaken zelf dat ze door niemand serieus worden genomen.

 • Koen Franken

  De melkveehouderij steekt zoals gewoonlijk de kop weer in het zand . Er komt nog steeds meer melk op de markt , dit doet de overheid of nmv , of bank niet . Ind , de melkveehouder zelf doet dit .

 • mtseshuis

  Hoop dat het voor de zwartgallige citici hier nog het hele jaar 2016 nog een melkprijs geeft van huidig niveau of nog een paar cent lager. Misschien dat ze het dan waarderen dat er nog 1 partij is die voor agrarisch nederland opkomt, in plaats van die lamzakken die niks deden, niks doen en ook niks zullen gaan doen de komende jaren. Enkel om hun plekje op het pluche warm te houden tot de volgende stoelendans.
  Wat de grondgebondenheid betreft: Als Den Haag hier enkel aan vastgehouden had met zwart op wit, vooraf afgesproken hectares op papier voor de mest, was er NIKS aan de hand geweest. Maar er moest zo nodig op mestverwerking ingezet worden en LTO oa vond het prima, dus nu is iedereen de klos!
  Zou niet meer dan normaal zijn dat de grondgebonden melkveehouderij niks hoeft in te leveren, laat de cowboys maar inleveren, niet meer dan recht!
  Wat kringloopwijzer betreft: Prima, maar dan vrijwillig voor EXTRA mestruimte wanneer je het goed doet, niet voor iedereen verplicht om op afgestraft te worden!

 • puinhoop

  mtseshuis helemaal mee eens, alleen eerlijkheid bestaat niet meer en groot helpt groot!!!!

 • Kuijstermans

  mtseshuis Zoek eens in het woordenboek of op internet op wat zwartgallig betekend. Lees dan de berichten van de DDB en NMV . Dan heb je daar prachtige voorbeelden van.
  Succes met je demonstratie.

 • mtseshuis

  Heb geen tijd, moest schaalvergroten van oa LTO, bank, melkfabriekmelkfabriek, iedereen die dik geld aan u en mij verdient.
  Grondgebondenheid is niks mis mee en aandacht (lees protest) voor de slechte melkprijs en idiote regels uit Den Haag en van de zuivelfabrieken ook niet. Dat alsmaar weer zwartmaken van NMV door uw medestanders en opmerken dat NMV niks doet itt tot LTO begint flink te irriteren. Op de meeste vlakken had ik graag dat LTO niks gedaan had, gaat meestal van de wal in de sloot. Uiteindelijk komt nieuw beleid toch wel uit Den Haag, maar heeft LTO er nog weer extra spelregels bij geregeld voor een paar kruimels aan verlichting..

 • mtseshuis

  @Kuijstermans, je hebt gelijk, zwartgallig staat voor somber, maar dat past wel goed bij de teneur in de veehouderij op het ogenblik en dat is voorlopig ook nog niet voorbij, dat terzijde. Kern van het verhaal blijft hetzelfde: Alsof de NMV/DDB niks nuttigs doet en de sector LTO oneindig dankbaar moet zijn...
  Waar waren die wijze dames en heren dan destijds toen het voor hun een gelopen race was met het melkquotum en het bekend was dat het fosfaatplafond niet overschreden mocht worden?

 • JONAS MTS

  ga er SAMEN tegenaan!!!

 • alco1

  Grondgebondenheid kan prima als ook de normering evenredig is met de opbrengsten.
  Kringloopwijzer doet ook niets aan die normering, maar zal de kans op fouten in voeding laten toenemen en op den duur ook nog weer verdere verschraling in de grond opleveren.
  Demonstreren voor betere prijzen moet gefundeerd zijn.
  Maar in mijn ogen in ons veel exporterend land, tevergeefse moeite.

 • landboer

  Met je eens mtseshuis! Al vind ik de DDB eerlijk gezegd ook niks, Dirkjan Schoonman met de NMV had ik veel hoger maar die is helaas weg.. Die stond naar mijn idee ook verder van de DDB af dan Wiegersma. En Kuistermans als de LTO samen met de NZO de afschaffing van het melkquotum niet veel te rooskleurig hadden voorgesteld waren er nu niet zoveel problemen!

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.