Rundveehouderij

Nieuws 1931 x bekeken laatste update:3 mrt 2016

‘Lely Astronaut melkrobot levert beste melkresultaten’

Melkveehouders met een Lely Astronaut melkrobot behalen gemiddeld de beste resultaten op het gebied van melkproductie, levensproductie en uiergezondheid.

Dit claimt Lely op basis van onderzoek uitgevoerd door CRV, in opdracht van de melkrobotleverancier. Fokkerijorganisatie CRV gebruikte bij zijn onderzoek de gegevens van meer dan 1.250.000 koeien op ruim 14.000 melkveebedrijven in Nederland.

Melkveehouders met een Lely melkrobot realiseren gemiddeld 
4% meer melk per jaar in vergelijking met overige merken melkrobots, en 10% meer in vergelijking met melkstallen. Ook het totaal aantal kilo’s vet en eiwit is gemiddeld 4% hoger dan bij melkveehouders met een ander merk melkrobot, en gemiddeld 9% hoger dan bij melkveehouders met melkstallen.

Gemiddeld 8% meer melk

Wat betreft levensproductie bij afvoer gaven koeien die door een Lely melkrobot werden gemolken gemiddeld 8% meer melk, in vergelijking met overige merken melkrobots, en gemiddeld 4% meer dan koeien in een melkstal. Ondanks een hogere productie is er nauwelijks verschil in de vruchtbaarheidsresultaten, zo blijkt uit het onderzoek. Het celgetal van koeien die door een Lely Astronaut worden gemolken, is wel wat lager.

Voor de overige melkrobots en melkstallen worden geen cijfers per merk gegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.