Rundveehouderij

Nieuws 2131 x bekeken

Kleiner aanbod slachtkoeien, prijs stabiel

Kopers van slachtkoeien willen absoluut nog niet meer betalen voor de dieren. Maar minder betalen lukt ook niet, door een niet al te groot aanbod. De prijs van slachtkoeien is daardoor als vast te bestempelen.

Maandagochtend in Bunnik werden er flink minder koeien aangeboden, 94 stuks, 25 minder dan een week geleden. Het kleinere aanbod had echter geen gevolgen voor de prijs. De handel verliep wel redelijk vlot.

Stabiel

Ook de prijs van Vee&Logistiek Nederland noteerde vorige week stabiel. De prijs van een O-kwaliteit koe ligt met maximaal €2,85 per kilo boven het niveau van de afgelopen twee jaar. Vorig jaar werd er maximaal €2,60 per kilo betaald en in 2013 was dit €2,80. De prijs van slachtkoeien liet in de afgelopen twee jaar een daling zien tot begin december. Dit jaar lijkt ondanks eerdere voorspellingen van een dalende prijs toch anders te verlopen. Het aanbod van slachtkoeien is kleiner dan verwacht, waardoor de prijs zich toch kan handhaven. Zolang het aanbod op dit niveau blijft, zal de prijs aardig stabiel en misschien zelfs iets hoger het jaar uit kunnen gaan.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.