Rundveehouderij

Nieuws 1859 x bekeken 1 reactie

Fonterra uit joint venture met Dairy Farmers of America

Fonterra verkoopt zijn aandeel in het Amerikaanse Dairiconcepts aan joint-venture partner Dairy Farmers of America (DFA). DFA neemt het belang van 50% op 31 december 2015 over voor een bedrag rond de €120 miljoen.

Dairiconcepts werd in 2000 door beide bedrijven opgericht en richt zich op de productie van innovatieve kaas- en zuivelingrediënten voor de voedingsindustrie. Ook produceert de zuivelonderneming harde Italiaanse kazen.

Geen gevolgen voor samenwerking

Fonterra stapt uit de joint venture, omdat de activiteiten van Dairiconcept niet meer binnen zijn core business zouden vallen. Volgens Fonterra-topman Theo Spiering heeft de transactie geen gevolgen voor de langdurige samenwerking tussen DFA en de Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming.

Langdurig leveringscontract

Onderdeel van de overeenkomst is een langdurig leveringscontract. Daarmee kan Fonterra ook vanuit de Verenigde Staten (VS) klanten blijven bedienen onder zijn NZMP-merk. De VS blijven daarmee volgens Fonterra een belangrijke schakel in zijn netwerk van wereldwijde melkpools.

Eén reactie

  • farmerbn

    Fonterra heeft dus geld nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.