Rundveehouderij

Nieuws 1532 x bekeken

Britse melkacties gaan door

Britse melkveehouders gaan door met protestacties tegen de lage melkprijzen. In de nacht van dinsdag op woensdag hielden rond de 60 boeren met tractoren de melkfabriek van Meadow Foods in Chester geruime tijd geblokkeerd.

De actie, die vreedzaam verliep, was georganiseerd door Farmers for Action. De boeren stellen dat Meadow Foods niet meer dan 19 pence, momenteel bijna 27 eurocent, voor hun melk betaalt, terwijl de productiekosten rond de 31 pence liggen.

Poolse melktankers

De actievoerders merkten bovendien op dat vlak voor hun blokkade drie melktankers met Poolse nummerborden naar de fabriek reden. Uiteindelijk bleken die juist in de fabriek geproduceerde melkpoeder op te komen halen voor afnemers elders in Europa.

Meadow Foods, dat melk afneemt van zo'n 600 boeren, stelt in een verklaring dat het best meer zou willen betalen, maar dat niet kan vanwege de huidige omstandigheden op de melkmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.