RundveeNieuws

‘Beste gemiddelde resultaten met Lely Astronaut melkrobot’

Melkveehouders met een Lely Astronaut melkrobot behalen gemiddeld de beste resultaten op het gebied van melkproductie, levensproductie en uiergezondheid. Dit claimt Lely op basis van onderzoek uitgevoerd door CRV, in opdracht van de melkrobotleverancier.

Fokkerijorganisatie CRV gebruikte bij haar onderzoek de gegevens van meer dan 1.250.000 koeien op ruim 14.000 melkveebedrijven in Nederland.

Gemiddeld 4% meer melk per jaar

Melkveehouders met een Lely melkrobot realiseren gemiddeld 4% meer melk per jaar in vergelijking met overige merken melkrobots, en 10% meer in vergelijking met melkstallen. Ook het totaal aantal kilo’s vet en eiwit is gemiddeld 4% hoger dan melkveehouders met een ander merk melkrobot, en gemiddeld 9% hoger dan melkveehouders met melkstallen.

Wat betreft levensproductie bij afvoer, gaven koeien die door een Lely melkrobot gemolken werden gemiddeld 8% meer melk in vergelijking met overige merken melkrobots, en gemiddeld 4% meer dan koeien in een melkstal.

Nauwelijks verschil in vruchtbaarheidsresultaten, iets lager celgetal

Ondanks een hogere productie is er nauwelijks verschil in de vruchtbaarheidsresultaten. Het celgetal van koeien die door een Lely Astronaut gemolken worden is wel wat lager.

Voor de overige melkrobots en melkstallen worden geen cijfers per merk gegeven.

Beheer
WP Admin