Rundveehouderij

Nieuws

Rustige handel bij stabiele prijs

De handel in slachtkoeien blijft onveranderd rustig. Ook op de veemarkten is het geen wilde bedoeling.

Kopers weten wat ze willen maar doen ook geen moeite om meer koeien mee te krijgen. Op de veemarkt in Bunnik was dat maandagochtend niet veel anders.

Stabiele prijs

De prijs van de slachtkoeien bleef in Bunnik ondanks een wat groter aanbod stabiel. Handelaren geven aan dat het aanbod van slachtkoeien vorige week niet al te groot was waardoor de wat extra koeien op de markt niet veel invloed had op de prijsvorming.

Vrijdag noteerde Vee&Logistiek Nederland ook stabiele prijzen, een O-kwaliteit slachtkoe brengt op basis van deze notering maximaal €2,85 per kilo geslacht gewicht op.

Nauwelijks exportvee

De prijs van melkkoeien stijgt ondertussen wel iets. De vraag naar koeien neemt langzaam wat toe terwijl het aanbod van Nederlands melkvee niet al te groot is. Een eerste kwaliteit melkkoe brengt zo'n €1.400 op. De vraag naar exportvee blijft zo goed als uit. In de ons omringende landen liggen de opbrengstprijzen voor melk ook op een laag niveau waardoor de dure koeien uit Nederland vaak geen optie zijn. De prijs van het exportvee blijft dan ook stabiel.

Prognose: stabiele prijs slachtkoeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.