Rundveehouderij

Nieuws

Onenigheid aandeel B-melk in Zwitserland

Bern - De omvang van het aandeel B-melk bij de Zwitserse melkverwerkers houdt de gemoederen bezig. Volgens de Baürliche Interessen-Gruppe fur Marktkampf (BIG-M) is het aandeel B-melk in twee jaar tijd gestegen van 10 naar 20 procent.

De BIG-M haalt deze cijfers uit het marktbericht van het Bundesamt fur Landwirtschaft. Een woordvoerder van het Bundesamt weerlegt deze conclusie bij het blad der Schweizerbauer.

Aandeel 16 procent

Het Bundesamt stelt dat de hoeveelheid melk die in de segmentering in A-, B- en C-melk wordt verwerkt maar 58 procent van de totale melkproductie beslaat. Daarom is het aandeel B-melk niet 20 maar 16 procent, stelt de woordvoerder die zich baseert op cijfers van de Branceorganisation Milch (BOM).

'Geen harde grens tussen A- en B-melk'

En de BOM weerlegt die uitspraak weer. Volgens de BOM is er geen harde grens tussen A- en B-melk, omdat er uit de kaasproductie (A) melk en room richting de industrie (B) gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.