Rundveehouderij

Nieuws 8 reacties

Nutricia verdubbelt aanbod babyvoeding

Zoetermeer/Fulda - Nutricia verhoogt Europese productiecapaciteit voor Nutrilon Standaard met 50 miljoen pakken babyvoeding per jaar. Dit kan door de opening van een nieuwe productielijn in het Duitse Fulda.

In deze fabriek van andere Danone-dochter Milupa is in de voorbije jaren fors geïnvesteerd. Daardoor is het aantal werknemers sinds 2010 gegroeid van 190 naar 450 mensen. De productcapaciteit is verhoogd naar 150.000 pakken babyvoeding per dag, ofwel 90 miljoen verpakkingen op jaarbasis.

Te weinig babyvoeding in winkels

Een deel van de extra productie gaat als Nutrilon naar Nederland, een ander deel wordt als Milupa verkocht op de Duitse markt. Nu is er regelmatig te weinig babyvoeding beschikbaar in Nederlandse winkels. Daarom verhoogde Nutricia eerder al de productie van babyvoeding met 40 miljoen pakken per jaar.

"Of de verdubbeling van het aanbod in Nederland voldoende zal zijn, is lastig in te schatten", stelt een woordvoerder van Nutricia.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Lekker een beetje knijpen op de Nederlandse markt en alleen poeder maken van 'stalmelk'. Eens kijken of alleen weidemelkproducten geliefd zijn.

 • hansvanbergen

  Campina heeft met haar Friso, in het verleden een klein b merk waarmee men Nutricia trachtte te imiteren, in een paar jaar een enorme positie uitgebouwd en staat bijna klaar om het vele tientallen jaren oude Nutricia van de weg te rijden. Nutricia, wat al 7 jaar leveringsproblemen heeft doet nagenoeg niets. Men ondergraaft hun merk door bij een collega duits bedrijf nep Numico te laten maken. Niet slim. Hier in Cuijk werken ze al jaren in een honderd jaar oude fabriek midden in het dorp die continu opgelapt wordt. Recent issie nog ff voor een deel uitgebrand. Nu denkt iedereen dat ze eindelijk, na jaaaaaaren bakkelijen eens een splinternieuwe fabriek op het industrie terrein gaat bouwen maar er gebeurt helemaal niets. Die franzosen maken niks klaar zo lijkt het.

 • Mozes

  @Hans van Bergen, Friso is niet van Campina maar van oorsprong van Frieslandfoods. Ook de basis voor de groeiende afzet en de expertise in Azië is afkomstig van Frieslandfoods. Campina is er goedkoop bij in getrouwd.

 • Foxxy

  @ Mozes, zou best zo kunnen zijn, dat in beide merken Friesland Campina melk zit, evenals in Hero baby melkpoeder!

  Traceer alle melk maar! Is voor ons, leveranciers niet meer bij te benen!

 • hansvanbergen

  @Mozes jammer dat ze al die slimheid expertiese en markt toegang nooit hebben gebruikt om van Friso het succes te maken wat het nu, na de fusie met Campina wel is. Voor mij, en de rest van de wereld is Friesland een provincie en Campina een zuivelfabriek.

 • Hoevink

  Friso is verkocht aan Hero en bestaat in Nederland niet meer als zodanig. Hier is het nu Hero.

 • farmerbn

  Was campina niet in het latijn de kempen? Streek in Brabant.

 • Foxxy

  Hero is dus afnemer van Friesland Campina!

  Friesland is idd 1 van de weinige provincies die niet in Spaanse en Roomse handen is geweest! Campina,evenals Melkunie (nu van Arla) is idd een merk!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.