Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Deense kartelbewaker geeft Lely aan bij justitie

Kopenhagen - De Deense mededingingsautoriteit heeft AMS-fabrikant en Lely-dochterbedrijf Lely Nordic plus vier Deense Lely-franchise-ondernemingen – zogenoemde Lely-centra - aangegeven bij justitie wegens het verdelen van de markt onder zich en coördinatie van de prijzen voor automatische melkinstallaties.

Eerder deze maand werd door de appèlcommissie van de kartelbewakingsdienst in het door Lely ingestelde beroep al bevestigd dat het zich daaraan schuldig had gemaakt. In juni vorig jaar werd het bedrijf door de autoriteit veroordeeld voor de bedoelde overtredingen. De kartelbewaker meent dat deze van een grof karakter zijn.

Te veel betaald

"In dit geval schaadt het de boeren, die mogelijk te veel hebben betaald voor melkrobots en andere producten van Lely", meent directeur Agnete Gersing van de mededingingsautoriteit.

Klachten

De kwestie kwam aan het rollen in 2011, nadat klachten waren ingediend over Lely's zakenmodel en handelsmethoden, licht de autoriteit toe. In hoeverre de zaak voor de rechter zal worden gebracht, moet echter de openbare aanklager voor economische criminaliteit uitmaken.

Eén reactie

  • hooghoes

    Ze hebben zo biezo teveel betaald , want zo,n ding is veel te duur .

Of registreer je om te kunnen reageren.