Rundveehouderij

Nieuws 2302 x bekeken

China houdt voorliefde voor import-babyvoeding

Peking - De Chinese import van baby- en kindervoeding is in de eerste 7 maanden van dit jaar met 28% gestegen tot 89.000 ton. Dit komt vooral door extra invoer vanuit Ierland en Nederland, zo meldt het Ierse Agriland.

Ierland en Nederland zijn goed voor de helft van alle importen van babyvoeding door China. Ook Duitse en Zuid-Koreaanse bedrijven zagen de export naar China stijgen. Chinese aanbieders zagen de afzet in eigen land echter dalen. Beingmate (18,8 procent aandeel van Fonterra) zag de omzet in het eerst halfjaar met ruim 26 procent dalen tot zo'n €250 miljoen. Biostime uit Hongkong zag de omzet met 10 procent dalen tot €275 miljoen.

Chemisch middel in babyvoeding

FrieslandCampina-partner Huishan Dairy kwam in de voorbije weken ook in de problemen. De provinciale voedselwaakhond in Hebei meldde dat een chemisch middel in verrijkte kindermelk van deze fabrikant was gevonden. De aantijging bleek onterecht, maar consumenten mijden de producten van Huishan. FrieslandCampina zelf is niet geraakt, alleen het aandelenpakket van FrieslandCampina in Huishan (€24 miljoen) is licht in waarde gedaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.