Rundveehouderij

Nieuws 3812 x bekeken 6 reacties

CIWF start petitie tegen melkveebedrijf in Wichmond

Wichmond – Dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) Nederland is een landelijke e-mailactie gestart tegen de bouw van een stal voor 650 koeien in het Gelderse Wichmond.

Eerder startte Natuurmonumenten en de Gelderse Natuur en Milieu Federatie al een campagne tegen het initiatief van internetmiljonair Kees Koolen.

Onethisch

In de stal zullen volgens CIWF drachtige koeien worden gespoeld om de embryo's te benutten voor het fokken van hoogproductieve koeien die bestemd zijn voor een melkveebedrijf met 100.000 koeien in Brazilië. CIWF beschouwt deze praktijk al onethisch en onnodig. De organisatie roept de gemeente Bronkhorst en de provincie Gelderland op geen vergunning af te geven voor het bedrijf.

Ook andere natuurorganisaties hebben bezwaren tegen de plannen van Koolen.

Laatste reacties

 • wienbemelmans

  waarom moeten ze zich toch overal mee bemoeien als een ondernemer iets wil dat zijn van die mensen als ze een fiets willen kopen ze een paar maanden niet kunnen slapen maar wel ondernemers dwars zitten vreselijk volk.

 • agratax2

  @wienbemelmans. Ik kan wel met je mee gaan maar vergeet niet Nederland is niet geschikt voor grootschalige landbouw. Te veel mensen op een te klein oppervlak. Als ons als boer nu eens minder verzetten tegen de burgerij, maar de dames en heren uitleggen wat hun wensen financieel betekenen en daaraan koppelen een overeenkomst. Hierin staat dat we doen wat zij graag willen en daarvoor compenseren ze ons in de vorm inflatie afhankelijke vergoedingen. Iedere dienst kost per slot geld in deze wereld.

 • Gijs Gans

  WE hebben hier ook teveel nepnatuur kunnen we daar ook geen actie voor opzetten

 • Bloemestein

  Gewoon een tegenbeweging opstarten, met bijvoorbeeld een petitie die oproept dit soort onnutte instellingen de subsidie af te nemen en buiten de wet te stellen. Ook zou dan de uitkering van de medewerkers moeten worden ingetrokken.

 • agrieehollande

  Een grote onderneming die binnen korte tijd uit de grond gestampt wordt legt zelfs met mestverwerking een hele grote druk op de beschikbare regionale landbouwgrond.

 • agro1

  atax....dream on....

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.