Rundveehouderij

Nieuws 2548 x bekeken 3 reacties

Bierbostelprijs verder omhoog

De prijs van bierbostel stijgt verder. Dit is geen opmerkelijke zaak, bierproducenten verlagen de productie van bier na de zomer waardoor er minder bostel beschikbaar is.

Ook in voorgaande jaren is er een prijsstijging waarneembaar na de zomer. Ten opzichte van vorig jaar is de prijs nu 5 cent hoger met €2,40 per procent droge stof. De prijs ligt echter ver beneden het niveau van 2013 toen werd er in dezelfde periode €2,70 per procent droge stof betaald.

De vraag naar bierbostel is goed omdat het product een goede aanvulling is op de graskuilen van dit jaar. Deze zijn lager in eiwit dan gewoonlijk waardoor aanvulling noodzakelijk is. Bierbostel is ten opzichte van krachtvoeders een goedkopere oplossing voor het lagere eiwit in de graskuil.

Mais

De maisoogst is ondertussen in volle gang in het oosten en zuiden van het land. In het Noorden en Midden zijn de eerste percelen gehakseld. De prijs van mais af land ligt tussen €1,40 en €1,45 per procent droge stof. Toch wordt hier nog niet altijd handel voor gedaan. De financiële positie op veel bedrijven laat een grote uitgave niet toe. Deze melkveehouders wachten af en hopen op een verdere prijsdaling of zien het volgend jaar wel wat ze bij moeten kopen.

Voerleveranciers melden dat de verdere handel in bijproducten en ruwvoer rustig is. Eerst de mais van het land en kijken wat de ruwvoerpositie is voordat er verder gekeken wordt.

Prognose: Bierbostel wat duurder.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Prijs snijmais

Prijs tarwestro grote balen

Prijs bierbostel

Laatste reacties

  • peter1939

    volgens boerderij is de mais nu dus 20 euro/ton duurder dan vorig jaar.....(zie grafiek)...volgens mij is het 35% minder....

  • Genie

    Denk ik ook Peter, het lijkt een oud stukje te zijn.

  • marjanschaftenaar

    De prijs van ingekuilde mais ligt inderdaad op een hoger niveau dan vorig jaar. Dit komt omdat de handel nog lang goed doorliep. Melkveehouders kiezen nu vaak voor een kleinere hoeveelheid oude mais dan nieuwe mais aan te kopen in te kuilen. Dit omdat er minder geld is om grote uitgaven te doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.