Rundveehouderij

Nieuws 804 x bekeken

Zweedse melkproductie kruipt omhoog

Stockholm - De Zweedse melkproductie is tot dusver in het laatste quotumjaar ten opzichte van 2013/'14 met ruim 2 procent gegroeid naar krap 1,99 miljard kilo, maar blijft niettemin ver binnen de ruimte. Dat blijkt uit de leverantiestatistieken van LRF Mjölk, de melksectie van boeren- en verwerkersfederatie Lantbrukarnas Riksförbund.

In 2013/'14 leverde de melkveehouderij krap 3,6 miljard kilo ofwel 78,6 procent van het beschikbare quotum. Daarmee werd de ruimte ondanks de uitbreiding van het quotum wel 0,3 procent beter benut dan in het voorafgaande jaar. Volgens de laatste telling (juni afgelopen jaar) zijn 4.582 leveranciers actief, enkele honderden minder dan een jaar eerder. De melkveestapel omvat rond de 350.000 koeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.