Rundveehouderij

Nieuws 2392 x bekeken 5 reacties

Veel veehouders VS doen mee aan margebescherming

Washington - Meer dan 23.000 melkveebedrijven, meer dan de helft van alle melkveebedrijven in de Verenigde Staten, hebben zich vorig jaar ingeschreven voor deelname aan het nieuwe inkomensverzekeringsprogramma (margin protection programme).

Dit heeft Amerikaans minister van landbouw Tom Vilsack bekendgemaakt. Dit cijfer is volgens hem ver boven de aanvankelijke verwachtingen, maar de overheid heeft eind vorig jaar dan ook heel veel moeite gedaan om melkveehouders nog over de streep te trekken, onder meer door de uiterste termijn een aantal keren naar achteren te verschuiven. Melkveehouders die volgend jaar ook mee willen doen aan het programma, kunnen zich daar tussen 1 juli en 30 september 2015 voor opgeven.

Laatste reacties

 • alco1

  Benieuwd hoe dat werkt?

 • joannes

  De enige verzekering, dat de prijsverschillen niet alléén de grote bedrijven beschermen. http://www.futurefordairy.com/sites/default/files/pdfs/Margin-Protection-Program-Narrative-082814.pdf Met, heel amerikaans, een keus tot hoever individueel Je kies dus je eigen risico profiel!

 • Mozes

  @joannes, dus een soort termijn markt?

 • ohzo

  Niets nieuws daar.. Futures voor melk probeert men toch ook in Duitsland?

 • joannes

  @Mozes, het zal wel aan de termijnmarkt gelinked zijn maar daar heb ik geen details over. Je betaalt zoals je kan lezen in de link gerelateerd aan een statestiek over de Bruto Marge = Literopbrengst - Voerkosten

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.