RundveeNieuws

Van Bakel start grootste melkveebedrijf van Brazilië

Joborandi – Willy van Bakel is volgens de Braziliaanse pers samen met de Nederlander Kees Koolen, de voormalige oprichter van Booking.com, bezig om het grootste zuivelbedrijf in Brazilië op te zetten. Het zou dit jaar gaan om een investering van € 500 miljoen.

Het bedrijf is gepland in de plaats Joborandi in het zuidoosten van de deelstaat Bahia. Een derde van het totale bedrag zal worden gefinancierd door het Ontwikkelingsfonds van het Noordoosten (FNDE), €100 miljoen door Koolen en de rest door andere investeerders. Het plan is nog dit jaar met de bouw te beginnen in 2016 te starten met de productie van 1 miljoen liter melk per dag. Later aangevuld met de productie van melkpoeder, boter en gecondenseerde melk. Voor de afzet wordt vooral op de export gemikt.

De benodigde dieren zullen worden gekocht in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft al 31.000 hectare land aangekocht. De dieren zullen in een loopstal worden gehouden die voorzien zal zijn met de meest moderne technologie om het welzijn van de dieren te bevorderen en een zo hoog mogelijke productie te halen. Koolen spreekt al over het installeren van webcams zodat de consument de productie van de melk online kan volgen.

Beheer
WP Admin