Rundveehouderij

Nieuws 15 reacties

Van Bakel start grootste melkveebedrijf van Brazilië

Joborandi - Willy van Bakel is volgens de Braziliaanse pers samen met de Nederlander Kees Koolen, de voormalige oprichter van Booking.com, bezig om het grootste zuivelbedrijf in Brazilië op te zetten. Het zou dit jaar gaan om een investering van € 500 miljoen.

Het bedrijf is gepland in de plaats Joborandi in het zuidoosten van de deelstaat Bahia. Een derde van het totale bedrag zal worden gefinancierd door het Ontwikkelingsfonds van het Noordoosten (FNDE), €100 miljoen door Koolen en de rest door andere investeerders. Het plan is nog dit jaar met de bouw te beginnen in 2016 te starten met de productie van 1 miljoen liter melk per dag. Later aangevuld met de productie van melkpoeder, boter en gecondenseerde melk. Voor de afzet wordt vooral op de export gemikt.

De benodigde dieren zullen worden gekocht in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft al 31.000 hectare land aangekocht. De dieren zullen in een loopstal worden gehouden die voorzien zal zijn met de meest moderne technologie om het welzijn van de dieren te bevorderen en een zo hoog mogelijke productie te halen. Koolen spreekt al over het installeren van webcams zodat de consument de productie van de melk online kan volgen.

Laatste reacties

 • somporn

  onkruid vergaat niet en steekt altijd de kop weer op!!

 • Weerkundige

  hij blijf proberen met piramide spel

 • slutter

  Vooruit met de geit....

 • Eminem2010

  rien ne va plus

 • wmeulemanjr1

  Mooie praters hebben altijd 'volgelingen'

 • leftturn

  kan ook positief bekeken worden. niemand kan beweren dat willy op bepaalde vlakken kwaliteiten bezit. voorheen waren zijn handelspartners niet tegen hem opgewassen, wat leidde tot het debacle.
  hij kan vervolgens op zijn handen gaan zitten, maar dit is voor bepaalde schuldeisers wellicht op langere termijn ook een kans om nog wat terug te vorderen.
  het is wel makkelijker positief oordelen als je geen geld aan hem verloren hebt, maar van mij mag hij weer aan de bak.

 • joannes

  Het snelle geld vindt elkaar, om de familie bedrijven kapot te concurreren, in de veronderstelling dat mensen zonder werk het geld hebben om hun zuivel producten te kopen. Hoe verachtelijk! Met technlogie kan veel, en ook al is dat mogelijk moet je altijd zorgen dat niet alleen je klanten het geld hebben om je producten te kopen, maar ook zorgen dat ze (die klanten), niet zoals in Brazilië in beveiligde wijken moeten wonen om ze te beschermen tegen de mensen met armoede. Armoede omdat ze uit het werk en hun sociale omgeving geconcurreerd zijn door die zogenaamde wel doenende Multinationals. Multinationals die elkaar vinden bij het snelle Geld en de Politiek.

 • ikkethuis

  kan willie zijn ervaring gebruiken om de boertjes daar van het land af te krijgen.

 • John*

  rendement maken door schaalvergroting is alleen interessant als je meteen de 'goeie' tijd van de cyclus ingaat. Succes met dit plan.

 • marc47

  @leftturn; zij schuldeisers kunnen fluiten, Brazilië levert noch mensen noch gelden uit. Slim van hem om voor Brazilië te kiezen. Blijft opletten met die man!

 • haam

  zal ook wel heel veel verantwoorde soja gaan voeren net zoals wij van FC moeten of zou hij toch die iets mindere soja die heel goedkoop word nemen.

 • Koen Franken

  Is het niet zo dat jullie hem zelf groot hebben gemaakt toentertijd om handel met hem te doen .

 • Dysa

  Spijker op z'n kop @ariemanders

 • moonshine1234

  Geachte Arie manders
  u vindt dat het wel acceptable is als er een nieuw locatie hier in de USA is
  en er wordt diesel besteld voor excavating door VBH en die wordt niet betaald
  waar zijn U normen en waarden?
  hoeveel manipulatie is er geweest bij de prijszetting?
  Daar wil natuurlijk niemand over praten
  Dit is ook een reden waarom het quotum verdwijnt
  Helaas in Brussel vertellen ze de melkveehouders niet alles

 • m.en.mh.miedema

  Als het management op dat bedrijf in Brazilie net zo wordt als dat in de VS was, dan gaat het daar ook wel een keer fout. Heb met eigen ogen met een Farmtour van van Bakel in de VS gezien dat er op die bedrijven bijna alles met betrekking tot het melkveehouden fout ging wat er ook maar fout kan gaan. Koeien gingen er dan ook niet voor niets maar 1,5 lactatie mee.Ze hadden dat trouwens zelf totaal niet in de gaten. Dat was voor mij al reden genoeg om niet met hun in zee te gaan.(Het financiele plaatje nog niet eens mee laten tellen.) De reis zelf was overigens uitstekend georganiseerd en zeer interessant, maar wel je eigen ogen open houden bij zulke mensen!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.