Rundveehouderij

Nieuws 1071 x bekeken 1 reactie

Protest tegen lage melkprijs Lactalis

Parijs - De Franse bond van melkveehouders FNPL verleent steun aan een actie van zo'n 500 Normanische leveranciers van kaasgigant Lactalis tegen de volgens hen te lage melkprijs.

De melkveehouders, verenigd in de Organisation de producteurs (OP) Normandie Centre, stellen dat ze daardoor vorig jaar elk zo'n €8.000 aan inkomsten hebben misgelopen. De OP heeft de rechter gevraagd het contract te ontbinden dat Lactalis met de melkveehouders heeft gesloten. De FNPL onderstreept dat ze niet zelf actie kan voeren, omdat dat recht op grond van de zuivelwetgeving alleen aan producentenorganisaties toekomt. ''Het probleem sinds de invoering van de contracten is de vaagheid over de manier waarop de melkprijs wordt vastgesteld'', aldus de bond.

Eén reactie

  • Fermer

    Die vaagheid in het tot stand komen van de melkprijs bestond ook al voor de contractualisering. Bij BEL zou de OP ook inspraak hebben bij de tot stand koming van de prijs, maar blijkt ook een wassen neus in de praktijk. Ben benieuwd wat de rechter gaat oordelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.