Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Onrust onder Fonterra-leden

Auckland – Fonterra-leden maken zich zorgen over de aparte dochtermaatschappij Mymilk, die hun zuivelonderneming wil oprichten om melk van derden aan te kopen. Dat meldt de New Zealand Herald.

Reden voor Fonterra om met Mymilk te starten is de terugloop van het marktaandeel wat betreft de aankoop van rauwe melk in Nieuw-Zeeland. Dit liep sinds de oprichting van Fonterra in 2001 terug van 96 naar 87 procent nu. De bedoeling is dat Mymilk melk in Nieuw-Zeeland gaat aankopen van leveranciers die geen lid zijn van de coöperatie. Deze leveranciers hoeven de eerste jaren geen aandelen te kopen om hun productie af te dekken zoals de leden van de coöperatie. Wel ontvangen zij een lagere melkprijs dan de leden.

Laatste reacties

 • bert bert

  Zo zie je dat je beter gewoon vrij leveraar bent.Een cooperatie is verplichtingen en net genoeg om te overleven ;maar ondernemers durven en zijn altijd best af.zo zie de buurman

 • borntobewild

  Goede zet van Theo Spierings c.s.. Jammer dat een aantal Fonterra-leden dat nog niet hebben begrepen en dus werk aan de winkel.
  Heroveren van marktaandeel is altijd kostbaarder dan behouden en m.m.v. dochter(s) hou je het in de familie !

 • koestal

  Worden dit nu de spotmelkers van Nieuw -Zeeland ?

 • Jaap39

  Dus mymilk betaald nog minder dan de bodem prijs van Fonterra??

Of registreer je om te kunnen reageren.