Rundveehouderij

Nieuws 2718 x bekeken 3 reacties

Nieuwe Britse prijzenslag met melk

Londen – In de nieuwe prijzenslag die de grote Britse supermarkten hebben ontketend, speelt melk opnieuw een belangrijke rol. Asda, Aldi en Lidl verkopen nu een plastic container met 4 pints melk voor 89 pence. Omgerekend komt dat neer op nog geen twee kwartjes per liter.

De winkelbedrijven benadrukken daarbij dat ze hun melkleveranciers niet minder betalen maar de prijsverlaging uit eigen zak betalen. Het nieuws komt in de week waarin coöperatie First Milk de leden zware extra lasten heeft moeten opleggen om aan een kasstroomcrisis te ontkomen. Daarnaast waarschuwt directeur George Dunn van de Tenant Farmers Association, de bond van pachtboeren, dat de voortdurende prijsdruk op melk ertoe leidt dat vooral kleine boeren die hun vee zo lang mogelijk in de wei laten de melkveehouderij op moeten geven. ''Op deze manier wordt de melkproductie steeds verder naar grote bedrijven gedrongen waar de koeien nooit buiten komen. Ik vraag me af of de consument dat nou wel wil.''

Ruud Peys

Laatste reacties

  • bert bert

    Groot Nog groter en nog groter en de boeren fier nog fierder dat ze in de grootste melkerij mogen de melk leveren ,ja fier dat ze mogen leveren want wat als ze de melk niet komen halen ,kan het niet zelf opdrinken maar ze zien een fusie als het grote wondermiddel Ja groot en fier en dadelijk een speler en een multi die de melk in de rekken zet en wij boeren mogen de melk leveren ,Niet klagen want dan vlieg je eruit ,wel leveren aan die prijs ja onder kostprijs ,en cursus volgen ;hoe kun je nog goedkoper produceren want dat hebben ze nodig om nog goedkoper melk binnen te krijgen

  • koestal

    Je moet al blij zijn als je aan een super mag leveren,license to produce

  • joannes

    Met goedkoop geld worden grote efficiënte stallen gebouwd die onder de prijs kunnen melken en die ¨dure¨melk uit de markt drukken. Omdat iedereen ¨goedkoop¨ wil kopen zal deze beweging niet meer stoppen tot er Politieke (maat)regels gesteld worden. Die aktiegroepen zijn alleen Boeren aan het treiteren, en hebben totaal geen invloed op de consument! Anders zouden Boeren wel reageren met Weide koeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.