Rundveehouderij

Nieuws 16 reacties

NMV investeert €5.000 in ammoniakonderzoek

Spanbroek – De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) investeert €5.000 in nieuw ammoniakonderzoek dat wordt uitgevoerd door onderzoeker Jaap Hanekamp en wetenschaps- en onderzoeksjournalist Marcel Crok.

Aanleiding voor het onderzoek vormen de recente discussies over de wetenschappelijke onderbouwing van het ammoniakbeleid. De onderzoekers hebben via een crowdfundings actie inmiddels €7.955 opgehaald. Bij het passeren van de grens van €10.000 euro start het onderzoek, waar in totaal €40.000 voor nodig is.

Een belangrijk onderwerp in het onderzoek is het verschil tussen het gebruikte rekenmodel van de RIVM en WUR en directe ammoniakmetingen. De NMV hoopt dat andere vakbonden het onderzoek ook willen steunen. Doel is om met behulp van nieuwe onderzoeksresultaten het huidige ammoniakbeleid te laten aanpassen.

Laatste reacties

 • japke33

  Goede actie van NMV! Kan LTO niet mee financieren?

 • w v gemert

  Ondersteun dit van harte als varkenshouder, heb net mijn donatie overgemaakt.

 • alco1

  Natuurlijk heb ik mijn donatie ook gedaan. Maar toch is het te gek voor woorden dat dit zo moet. Miljoenen worden er gestoken in de natuur gebaseerd op aannames.
  Hoe heeft deze ontsporing kunnen plaats vinden?

 • HJ O R

  LTO gaat dit niet steunen, veel te nauwe connecties in Wageningen en Den Haag.
  Bovendien moet SiemJan en Kees koste wat kost in leven gehouden worden, of de boeren verrekken maakt niets uit, zij zijn alleen goed om contributie te betalen.

 • landboer

  Denk het ook niet.....

 • bramegberts1

  Ze zijn oh zo bang dat de uitkomsten van dit onderzoek hen Niet welgevallig zullen zijn. Hoorde vanmorgen op de radio dat er ook al 8 milj auto's in dit land rondrijden, wat stoten die wel niet uit !!!!

 • PetervanKempen

  Prima aktie van de NMV. het gegeven dat boeren door onbewezen stellingen uit de linkse hoek in de beperking worden gezet moet nu maar eens afgelopen zijn. Wij weten nu dat de verplichting tot zode injectie op niet bewezen aantijgingen uit de linkse hoek zijn gebaseerd, Haal dat snel onderuit en je wordt als Boer weer vrij je eigen bedrijfstoekomst te kiezen. ook de stikstof berekeningen zijn tendensieus en dringend aan verbetering toe, Helemaal eens dat zal blijken dat al die thiemetjes in hun kleine autotjes de werkelijke bron van al die stikstof en ammoniak zijn, naast dat ze telekens azijn pissen over boeren.
  Stort ook geld en koop jullie vrij

 • Ansens ansens

  Laat de waarheid nu maar eens boven water komen, wat is het reknr. Waar ik op kan storten?

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • bankivahoen

  De veevoersector heeft ook belang bij een onafhankelijk onderzoek , het benodigde bedrag moet voor hen toch een peulenschilletje zijn !

 • mbm

  Goed initiatief en zal mijn steun storten. Volgens mij de enige manier om krachtdadig op te treden tegen regels zonder wetenschappelijke onderbouwing. Lijkt mij een taak voor LTO maar dat kunnen we niet verwachten.

 • koeboertje

  Dit is natuurlijk geen onafhankelijk onderzoek , als het door de sector wordt betaald en zal het niet geloofwaardig overkomen.

 • j.verstraten1

  iedereen die hier reageert is ook overtuigd van een positieve uitslag en daarbij positieve gevolgen voor de sector.
  Daarnaast is het data/literatuur onderzoek dus niks feitelijk meten maar analyseren van reeds bekende gegevens.
  Het onderzoek is een initiatief van de onderzoekers zelf. Wat is de status van hun conclusies?
  Maar van mij mag het. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. In het gunstigstee geval mag je weer met de ketsplaat mest uitrijden, en in het slechtste geval gaan straks koeienboeren ook aan de luchtwasser.

 • koeboertje

  Dit is natuurlijk geen onafhankelijk onderzoek , als het door de sector wordt betaald en zal het niet geloofwaardig overkomen.

 • Marco22

  Productschap had hier toch ook geld voor? Wat te denken van ZuivelNL onee dat is ook een lto-bolwerk waar ze het samen met NZO doen. Met ' het' bedoel ik de boeren koeiinieren.

 • alco1

  Het banknummer vermeld in #9 is verwijderd door de beheerder.
  Het maken van reclame in reactie kolommen is niet toegestaan.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.