RundveeNieuws

Extra ophaalbeurten bij FrieslandCampina duurder

Amersfoort – Leden van FrieslandCampina die een te kleine opslagcapaciteit hebben voor melk en daarom extra ophaalbeurten nodig hebben, moeten daar voortaan €680 per maand voor betalen.

Daarmee worden de extra ophaalkosten structureel verhoogd. Melkveehouders moeten een capaciteit hebben om de melk minimaal 72 uur te kunnen bewaren (en bij een automatisch melksysteem 80 uur). Dit vermelden de coöperatieve regelingen 2015.

FrieslandCampina belast niet alleen, het bedrijf stimuleert ook. Melkveehouders die een buffervat plaatsen, om zo te voorkomen dat de RMO-chauffeur moet wachten als hij tijdens het melken komt (of dat het melken moet worden onderbroken), kunnen van de coöperatie €500 stimuleringspremie ontvangen. De aanschaf moet dan wel zijn besproken met de adviseur en na 1 januari 2014 hebben plaatsgevonden.

Melkveehouders die melk hebben die niet voldoet aan de basis-kwaliteitseisen, krijgen vier weken de tijd om herstel aan te tonen. Bij een herbeoordeling wordt €200 in rekening gebracht plus €55 administratiekosten. Bij recidive gaat de herstelperiode direct in.

Beheer
WP Admin